Luceferi pe cărări de munte

Luceferi pe cărări de munte

        La un minunat sfârșit de octombrie, în zilele de 27-30 octombrie, a avut loc cea de a VII-a ediție a concursului „Floare de colț”, organizat de Asociația „Floare de colț”, cu finanţare din partea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, sub egida Anului European al Tineretului. Au participat 40 de tineri, printre care s-au numărat și elevi ai liceului nostru, sub coordonarea inimoșilor profesori Pană Andreea, Băisan Mirela, Olteanu Vasilica și Nedelcu George.

        Etapele concursului au fost: proba de cunoştinţe teoretice specifice, proba de drumeţie montană (parcurgerea traseului: tabăra Căprioara – Valea Raciului – Captare Raciu – Tabăra Cerbul şi retur, precum şi traseul valea Răteiului – Peştera Onicăi – Cheile Răteiului),cu punctaj pentru deplasare în echipă şi folosirea echipamentului (bocanci, pelerină de ploaie, rucsac de tură, bidon pentru apă), proba de parcurgere a unui traseu de mână curentă (susţinută contra timp, cu folosirea alternativă a lonjelor de asigurare), proba de coborâre în rapel cu ajutorul corzii şi cea de orientare turistică cu busola (respectând indicaţiile din fişă), precum şi proba de speologie.

Ileana Bocanciu - Președinte AEFC

Probele inedite din acest an au fost propuse chiar de către participanţi şi au constat în: drumeţie şi escaladă de noapte, exerciţiu de acordare a primului ajutor unui accidentat, iar echipele care s-au remarcat, au fost „Luceferii de noapte” şi „Avangard”.

Atmosfera de concurs a fost completată de serile petrecute în sunet de chitară, în fața unui foc de tabără,aşa cum stă bine, unei activităţi în mijlocul naturii. Soarele ne-a răsfăţat în fiecare zi, iar culorile toamnei ne-au încântat privirea la fiecare pas, bucuria specifică tinereţii răsunând timp de patru zile în toată pădurea, amintindu-ne din nou, cât de minunat poate fi muntele, în orice anotimp şi pe orice vreme.

Echipa Hyperion